Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Feedek

MET Live Wagner: A Rajna kincse - előzetes

2010.10.09. 07:55 Klotild_

 Az idei Metropolitan közvetítések első darabja A Rajna kincse, Wagnertől. Ez a mesebeli világban játszódó, istenekkel, sellőkkel és törpékkel tarkított opera a nézők egyik kedvence, melyet nem csak könnyed zenei világának, hanem az –általában - elképesztő látványvilágának is köszönhet (kreatív tervezők és világítók nagy örömére). Az opera egy elég rövidke, mindössze négy percből álló előjáték után négy színnel jelentkezik. Az első színben a Rajna mentén lubickoló sellők kifaggatása majd a folyó kincsének ellopása történik. Szinte a legelején megjelenik Albetrich, a törpe (Eric Owens), aki elindítja a bonyodalmat, ami aztán a harmadik színben éri el tetőpontját, s nyer megoldást az utolsóban.

 A szereplők listája igen figyelemreméltó. A főszerepben (Freia) a szőke szopránt, Wendy Bryn Harmert láthatjuk-hallhatjuk majd. Az énekesnő többször szerepelt a Metropolitan Operaházban, s Wagnert is játszott korábban. A törpét, így a történések elindítóját játszó Eric Owens basszbaritonja, s hangszínezete tökéletes lehet Albetrich alakítására. Ő szintén egy befutott, elismert énekes, aki a Metropolitan színpadján sem új figura. Érdemes szót emelni a mindenttudó istennő (Erda) alakjában színpadra lépő Patricia Bardonról. A hölgy kellemes, mezzo-szoprán hanggal rendelkezik, s korábban a közismert Carmen szerepében is láthattuk.

 Az előadás során csak kimagasló énekesek lesznek a színpadon, többek közt olyanok, mint Richard Croft Loge szerepében, Franz-Josef Seling és Hans-Peter König, akik a két óriást játszák és Bryn Terfel Wotan szerepében, melyben 2004-ben depütált, így mostanra biztosan egy igen kiforrt és hibátlan előadással kápráztatja el közönségét.

Előadás: 19 óra, Belvárosi Mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr682355914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása