Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

Arthur 3 - A világok harca (Arthur et la guerre des deux mondes)

2010.12.28. 09:00 MagicRasta

  Luc Besson animációs filmtrilógiájának záró epizódja az Arthur 3 – A világok harca című alkotás. A filmet stílusosan a karácsonyi csúcsszezonban dobták be a mozikba. Immárom harmadjára élhetjük át Arthur kalandjait a villangók, ezen pöttöm lények, valamint saját világunk birodalmában. De lássuk, mi is történt eddig, ugyanis a 3. epizód elején kapunk egy gyors összefoglalót az előző részekből, így aki azokról lemaradt, könnyen képbe kerülhet:

 „Arthur volt az kisfiú, aki meg akarta fejteni nagyszülei házát. Megkérte a két miliméter magas villangókat, akik a kertjük mélyében laktak, hogy segítsenek megkeresni a rejtélyes kincset, amit az ördögi Maltazár és a fia, Darkos őriztek. Holdviola hercegnő és az öccse, Tátombák Arthurral tartottak a kalandjára. Majd számtalan bátor kaland és veszélyes hőstett után meghiúsították Maltazár tervét és vágül visszaszerezték a kincset. 10 teliholddal később Arthur S.O.S. üzenetet kapott. Visszatért a villangókhoz amilyen gyorsan csak tudott. Aztán a barátjával, Max-szel egy katicaverdában Arthur mentőakcióra indult. Miután megszabadította Tátombákot az egyszarvúak hadseregétől, végre eljutott a villangók falujába, ahol is kederült, hogy a segélykérés csupán egy csapda volt, amit a gonosz Maltazár állított neki. Maltazár elhatározta, átveszi Arthur helyét azon az úton, ami a villangók világából az emberek világába vezet vissza. Most M nagyobb és erősebb, mint valaha. Hogy tudja Arthur, Tátombák és Holdviola megfékezni őt? Most végre megtudhatjátok.”

 A 3. rész ugyanott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt. Luc Besson az 1. részt, az Arthur és a villangókat még 2006-ban készítette el, s nemcsak, mint rendező, hanem mint producer és forgatókönyvíró is kivette részét a munkából, mely a 2. (Arthur: Maltazár bosszúja- 2009) és 3. etap esetében is ugyancsak bekövetkezett. Luc Besson írótársa pedig Céline Garcia volt mindhárom rész esetében. A villangók univerzuma és a karakterek pedig Patrice Garcia nevéhez köthetők. Mindkét rész közepesen teljesített mind kritikailag és mind bevételileg is. Ez a 3. rész esetében sincs másként.

 Maltazár emberi méretűre nőtt és sereget gyűjt, hogy leigázza vele a közeli kisvárost és annak minden lakóját, hogy utána még nagyobb terveket szövögethessen. Arthurra és barátaira marad a feladat, hogy megakadályozzák M tervének megvalósítását és kivitelezését. A küldetés során számos kalandban lesz részük újfent, kibontakozik a romantikus szál is Arthur és Holdviola között, valamint egy gonosz karaktert is sikerül jó útra téríteni a film során. Gyermekeknek szánt történet és kalandok sora, melyek a kicsiket minden bizonnyal szórakoztatni fogják. Vannak ötletes és látványos jelenetek a filmben, mint például a játékvonatos-üldözéses jelenet a házon keresztül, vagy éppen Maltazár seregének megszálló akciója. Az animáció rendben volt, látványosra megcsinálták a filmet. Emellett a karakterek is tudtak változatosságot és izgalmat csempészni az alkotásba. A régi karakterek szinte mind mind visszatérnek és akadnak újak is. A magyar szinkron is jóra sikeredett.  

 Az eredeti hangok és szereplők között olyan nevek kapnak helyet, mint Freddie Highmore, Mia Farrow, Jimmy Fallon, Lou Reed, vagy éppen Iggy Pop.

 Összességében egy kellemes alkotásnak tartom az Arthur trilógia záró epizódját, mely jó szórakozást biztosít a gyermekek számára. A CGI szép, valamint akadnak igazán akciódús jelenetek. Akinek az előző epizódok tetszettek, azok számára szerintem ez is be fog jönni, kellemes, kikapcsoló alkotás a csöppségek számára így karácsony idejére. A Star Wars rajongók pedig egy igazán jót mosolyoghatnak a film végén. A csokis sütit se felejtsük el bekészíteni.

6/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr422543299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása