Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

Heti mozipremierek 09.25.

2008.09.25. 18:12 Lombos Péter

Ben X

Ben különleges. Az életét furcsa rituálék szerint éli. A saját világában él, ami egyben egy internetes szerepjáték világa. Ben valódi élete ugyanis valóságos pokol: az iskolában két fiú zaklatása szinte halálos fenyegetést jelent a fiú számára. Bennek azonban van egy terve, mely egy szóban foglalható össze: gyilkosság. De aztán Ben az interneten megismerkedik Scarlite-tel. A lány felborítja az eredetei elképzeléseit.

8/10

 

 

 A halállista

(Desu nôto / Death Note)

A fényes jövő előtt álló, kiváló tanuló Yagami Light unalmas élete hirtelen fordulatot vesz, amikor megtalálja a renegát halálisten, Ryuk listáját. Az ember, akinek a neve a listára kerül, meghal. Light a Halállistával végre életcélt talál: egy új, bűnözés nélküli világ létrehozását. A sorozatos halálesetek azonban a rendőrség figyelmét sem kerülik el: az ügyre L, az Interpol zseniális nyomozója száll rá. Olyan játszma veszi kezdetét, amiben csak egyvalami biztos: a vesztes az életével fizet.

7/10

 

 

Házi kedvencek

(Tierische Liebe)

Bécs: nagyváros, fények, magányos emberek. Kutyák, macskák, patkányok, nyulak és egyéb háziállatok uralkodnak lakáson és kerten, hogy játszópajtásként, beszélgetőpartnerként, élettársként vagy ágyasként pótolják gazdáik számára a ritkaságszámba menő valódi emberi kapcsolatokat.

6/10

 

 

Hívatlanok

(The Strangers)

Pezsgő, gyertyafényes vacsora, romantika, nagyjából így tervezi az éjszakát a fiatal pár (Liv Tyler és Scott Speedman), a barátaik esküvői ünnepsége után. Azonban mikor az éjszaka közepén egyszer csak valaki kopogtat az ajtajukon, minden tervük romba dől. Három ijesztő, maszkos idegen jelenik meg a házban, és ettől kezdve a pár élete rettegés, a legrosszabb rémálmaikban sem éltek át még hasonlót. Az egyetlen céljuk: a túlélés. Kate és James szinte saját erejüket felülmúlva harcol az idegenek ellen, hogy ebből a csodásnak induló és rémisztően folytatódó rémálomból élve kerüljenek ki.

6/10

 

 

Import/Export

Import: Olga kórházi ápolónő Ukrajnában, könnyebb és jobb élet reményében vágyik Nyugatra, így mindent feladva Ausztriába utazik. Egy időseket ellátó kórházban lesz takarítónő, ahol egy 82 éves beteg megkéri a kezét.
Export: Paul biztonsági őr Ausztriában, célok és ambíciók nélkül tengeti napjait. Mostohaapjával Keletre indul egy kopott furgonnal és néhány játékgéppel, hogy kipróbálja szerencséjét. Útjuk Ukrajnába vezet, ahol a pénzért vett tinilányok és az alkohol bőven kínál vigaszt.
Két fiatal egymással párhuzamosan futó története a boldogság és az anyagi biztonság kereséséről, a szexualitás és a halál pátosz nélküli valóságáról, valamint arról, hogyan takarítsuk kristálytisztára egy preparált róka fogsorát.

7/10

 

 

MR 73

Szülei brutális meggyilkolása óta Justine azoknak az életét éli, akik szinte láthatatlanok a világ számára, ám a gyilkos idő előtti szabadon bocsátása felszakítja a régi sebeket, és előhozza a múltbéli félelmeket. Támaszra és barátra lel Louis Schneider, a kérlelhetetlen és megvesztegethetetlen marseille-i zsaru személyében, aki parancsnokai utasításai ellenére úgy dönt, hogy nyomozásba kezd. Ez az út a pokolba vezet, és vajon a Justine-on való segítés megváltást hozhat a rendőr számára?

6/10

 

 

 A tiltott királyság

(The Forbidden Kingdom)

Az azúrkék téli ködben egy magányos alak kuporodik le, és hipnotikus, költői szépségű mozgásokat végez. Ez a Nagy Bölcs, akit Majomkirály néven is ismernek. Hirtelen több Jade harcos támadja meg, ám ő egyenként megöli őket.
Napjainkban a tizenhét éves Jason Tripitikas, Kung fu-rajongóként gyakran álmodik a Majomkirályról. Eljár a Chinatown zálogházába, amely egy Öreg Hop nevű rejtélyes vak öregember tulajdona, aki kung fu DVD-ket árul. Egy nap a boltban egy majd' két méter hosszú botra bukkan, amelynek végén egy bronzmajom van - éppen olyan, mint amilyet álmaiban a Nagy Bölcs használ. Az Öreg Hop elmeséli neki, hogy a bot már akkor is ott volt, amikor a nagyapja megnyitotta az üzletet, és hogy nem eladó; a legenda szerint, egy férfi jön érte, hogy visszaadja a jogos tulajdonosának. Később egy utcagyerekekből álló banda, arra kényszeríti Jasont, hogy segítsen nekik betörni az Öreg Hop boltjába. Az akció rosszul végződik. Az egyik bandatag lelövi az öreget, de mielőtt az a földre rogyna, Jasonnek dobja a botot és arra kéri, keresse meg annak jogos tulajdonosát. Menekülés közben Jason leesik a tetőről és a bot mágikus hatására átkerül a múltba egy ókori kínai faluba.

7/10

 

 

Tudod, hogy van ez, Jézus

(Jesus, Du weisst)

Ulrich Seidl a gyóntatószék intim magányát imitálja, hogy kihallgassa hat mélyen katolikus átlagpolgár gondolatait hitről, Jézusról, a mindennapok gondjairól. A különleges dokumentumfilm az interjú és a vallomás műfajának különleges elegye, amelyben a hat hívő olyan őszintén vall a kamera előtt, mintha ez utóbbi maga volna az Isten. Gyónásuk során a legmélyebb félelmeiket tárják fel, ám választ nem kapnak - joggal vetődik fel tehát a kérdés: hallja őket egyáltalán valaki? Egy nő hűtlen férje afférján mereng, míg egy másik nő pakisztáni férje televíziózási szokásait beszéli ki. Egy tinédzser fiú bibliai történetek által gerjesztett szexuális képzelgéseibe avat be, a nyugdíjazott kémiatanár pedig az igaz szerelmet keresi. Istennel könnyű beszélgetni. Embertársainkkal már kevésbé.

6/10

 

 

 A zóna

(La Zona)

Mexikóvárosban, nyomornegyedektől körülvéve található egy zárt terület, a Zóna. A mocsoktól, a szegénységtől, a bűnözés világától több méter magas betonfallal és szögesdrótkerítésekkel védik magukat a bent lakó kiváltságos gazdagok. Hatalmas házaival, gondozott kertjeivel, saját golfpályával, úgy tűnik, hogy a Zóna maga a paradicsom. Egy viharos éjjel óriási hirdetőoszlop dől a betonfalra. Ezt és az áramszünetet kihasználva, a nyomornegyedből három fiatal bemászik a tiltott területre, hogy gyorsan lopjanak valamit. Azzal viszont nem számolnak, hogy a Zóna lakói mindenre elszántan védik tulajdonukat. A viharos éjjel tragédiába fordul, két fiút agyonlőnek, valamint a Zóna egyik lakója és egy éjjeliőr is meghal. A harmadik behatoló, aki valójában egy kamasz fiú, elrejtőzik. A gazdagok területükön törvény felettinek érzik magukat, és hajtóvadászatot indítanak a harmadik rabló után, saját, lelketlen szabályaikat követve.

8/10

 

 

Zöld hentesek

(De Gronne slagtere)

A Zöld hentesek banális, morbid és szórakoztató elemekkel teletűzdelt vígjáték. Bjarne és Svend haverok, együtt dolgoznak Holger hentesnél. Svend nagy ambíciókkal rendelkezik, amelyeket hasonló méretű kisebbségi komplexus táplál. Bjarne barátnőjén, Astridon kívül egyáltalán nem foglalkozik semmivel. Saját hentesüzletet nyitnak, hogy megszabadulhassanak a gonosz főnöktől, Holgertől. A bolt azonban nem akar beindulni mindaddig, amig egy bizarr véletlen folytán Svend össze nem kotyvaszt egy sajátságos ételt a biohentesbolt számára. A biznisz fellendül, de vajon továbbra is képesek lesznek-e beszerezni a különleges étel hozzávalóit.

9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr66681531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása