Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

Heti mozipremierek 10.02.

2008.09.30. 18:42 Lombos Péter

A hullám
(Die Welle)

Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: Azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát - csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben.

8/10

 

 

A meztelen dobos
(The Rocker)

Rock'n' Roll! Van, ami tényleg örök és elpusztíthatatlan: Fish (Rainn Wilson) isteni dobos, szent extázissal veri a bőröket, számára a hangos, vad zene, a bőrnadrág és a reflektorfény jelenti a mindenséget. Meg a hírnév, amelynek a küszöbén áll. És ott is marad. Bandája, a Vesuvius még a hetvenes évek végén kirúgta, azután rögtön befutott, és azóta is világhírű. Fish nem árulja el álmait, viszont egy telefonos ügyfélszolgálatnál melózik, és senki sem hiszi el neki, hogy egykor a sztárok társa volt. Csak húsz évet kell így kibírnia: gimis unokaöccse garázszenekara kénytelen lemondani élete első fellépését, mert a dobosukat szobafogságra ítélte az anyja: ő beugrik, megmenti, aztán tönkre is teszi a show-t, de boldog. A három tehetséges kamasz, meg a kissé pocakos és nagyon izzadós exrocker különös szövetséget köt: együtt vágnak neki a rockzenész-karriernek...

6/10

 

 

A nyomozó

Malkáv Tibor nincs jóban az élőkkel. Malkáv Tibornak jobbára nincsenek kapcsolatai. Egyetlen élő hozzátartozója a haldokló anyja. A műtétre nincs pénz. Malkáv Tibor elvállalja, hogy megöl egy vadidegent anyja megmentéséért. Malkáv Tibor végez Szirmai Ferenccel. A pénzt megkapja, úgy tűnik, minden rendbe jön. De másnap Malkáv Tibor levelet kap Szirmai Ferenctől. Kiderül, hogy nagyon is közük volt egymáshoz. Malkáv Tibor bajban van. Ki kell derítenie, ki bérelte fel és miért, ha el akarja kerülni a felelősségre vonást. Malkáv Tibor boncmester. Malkáv Tibor egy halott nyomába ered, hogy váratlan dolgokat tudjon meg saját magáról.

9/10

 

 

Kánikula
(Hundstage)

Bécs külvárosaiban, valahol az autópálya kijáratainál, a hipermarketek és az új lakótelepek között fullasztó és forró a hétvége. A kánikulai napok közben hat, egymásba futó történet bontakozik ki, felfedve egy csalódásokkal és magányos figurákkal teli világot. Miközben a lusta és melankolikus nappalok alsónadrágban és bikinikben semmittevéssel telnek, addig az alkoholba, éneklésbe és szexbe merülő éjszakákon elszabadulnak a nyers érzelmek és az erőszak dühe. A nyomasztó hőségben nincs megkönnyebbülés, a feszültség egyre nő, az indulatok a forrongó agresszióig fokozódnak. Az élet megmutatja legbensőségesebb és legsebezhetőbb oldalát.

7/10

 

 

Kebelbarát
(Der Busenfreund)

A gimnáziumi matematikatanár, René Rupnik trigonometriai érdeklődését egyetlen személy iránt érzett vonzalma múlja csak fölül: számára a német színésznő, Senta Berger testesíti meg az ideált, a "női Frankensteint". Több százszor látta már filmjeit, kinagyított fényképek segítségével a legalaposabb aprólékossággal kielemezte testét - hiszen mi mással is lehetne jobban szemléltetni a sinus-cosinus görbét, mint egy női mell domborulataival? Rupnik úr több mint tíz éve él együtt Senta Bergerrel - no persze nem testi mivoltában, pusztán elméletileg és lélekben. A valóságban egészen más küllemű nővel osztja meg lakását: idős édesanyjával, aki még a friss levegőtől is irtózik.

7/10

 

 

Modellek
(Models)

A szőke Vivian bármit megtenne, hogy címlaplány legyen, ám túl kicsik a mellei.
A szintén szőke Lisa már megnagyobbíttatta a melleit. Egyedül él annak ellenére, hogy gyűlöli a magányt.
Tanja is szőke. Képtelen arra, hogy kimondja: "Szeretlek".
Három lány, akik mindegyikének megvan a maga keresztje. Általuk a bécsi modellvilág törtető szereplőinek világa is lelepleződik.

6/10

 

 

Sasszem
(Eagle Eye)

Jerry és Rachel két idegen, akiket összehoz egy rejtélyes telefonhívás. A hívó fél egy nő, akit egyikük sem ismer, és aki az életüket és a családjukat fenyegetve egyre veszélyesebb helyzetekbe hajszolja Jerryt és Rachelt, miközben a hétköznapok technológiáját használva követi minden lépésüket, és úgy tűnik, mindent lát.
Ahogy a hajmeresztő történet halad, a két átlagemberből az ország két legveszélyesebb bűnözője lesz, akiknek össze kell fogniuk, hogy kiderítsék, mi is történik, de ami még fontosabb, hogy miért.

7/10

 

 

 

 

Tervezett veszteség
(Mit Verlust ist zu rechnen)

A mélyhűtőben vészesen megfogyatkozott a fagyasztott melegétel-készlet, amelyet az osztrák Sepp elhunyt felesége lelkiismeretesen elraktározott tovább élő hitvese számára.
Ugyanekkor nem messze innen, a határ cseh oldalán az özvegy Paula nővéreivel halott férjeikről, alkoholról és szexről csacsog.
Sepp a határ túloldaláról távcsöve lencséin át vágyakozva figyeli őt: itt az ideje új feleség után nézni.

8/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr51689462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása