Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

40. Magyar Filmszemle

2009.01.24. 16:33 Lombos Péter

Elérkezett az idő. Ugyan nincs akkora nemzetközi elismertsége a honi seregszemlének, mármint világviszonylatban, mint a pár poszttal ezelőtti díjátadóknak (ld. Oscar / Oscar 2, de még az Arany Málna is ismertebb, azonban nem nevesebb), a Szemle se nem savanyú, se nem sárgás, a miénk.

Büszkeséggel tölt el és egyben megtiszteltetés is, hogy akkreditált sajtósként részt vehetek a Szemlén, mely a megnyitókat összevetve január 26-án kezdődik, és egészen február 3-án estig tart, a Palace MOM Parkban, az Uránia Moziban, a Bem Moziban és a Kongresszusi Központban egyaránt. Ez alatt a több mint egy hét alatt 312 rendezvény várja nemcsak a szakmázókat, az érdeklődőket is. Online jegyelővétellel, a Filmklik portál együttműködésével ingyenesen is megtekinthetőek (csak megtekintés, nincs letöltés, 26-áig pedig a honlap karbantartás alatt, felkészülvén a fokozott érdeklődésre). Zömében a dokumentum- és kisjátékfilmek reprezentálják magukat (és nem csak a versenyszekció), de idén már a nagyjátékfilmes mezőny is képviselteti magát.

Ezen felül hat vidéki városban is zajlik a vetítés, a szemlekocsi Kiskunfélegyházán, Algyőn, Pápán, Keszthelyen, Fóton és Szombathelyen is tiszteletét teszi... Akit még ezek sem csigáztak fel, azoknak remek bepillantásra nyílik lehetőség a 6. Magyar Filmplakát-kiállításnak köszönhetően, ahol a legjobb plakátok mellett, tekintettel a jubiláló Szemlére, a korábbi győztesek plakátjai is helyet kapnak.

Akinek részletesebb információkra van szüksége, látogassa meg a honlapot, ahol, remélhetőleg minden kíváncsi kérdést meg tudnak válaszolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr76899851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása