Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

Mozipremierek 2008.08.13.

2009.08.12. 13:31 Lombos Péter

A hazai mozik 3 filmet mutatnak be a héten. Meg kell vallani, a nyár egyik legnyugisabb hete elé nézünk, blockbuster a láthatáron sincs, csak blockbuster-rendező. Emellett egy nagy visszatérőt is köszönhetünk. Emellett egy európai kooperáció is szemünk elé tárul.

 

Görögbe fogadva:

Nia Vardalos igazán csak a Bazi nagy görög lagzit tette le az asztalra, azon kívül számottevő sikereket nem könyvelhetett el. Ezen sikerén felbátorodva, személyében visszatér gyökereihez, Görögországhoz. Egy idegenvezetőt játszik, akinek elege van mindenből és mindenkiből, az épp aktuális csoporttal tart hazájába. A történet röviden annyi lenne, hogy visszatérve ősei földjére, saját testi-lelki békéjét igyekszik megtalálni, a szerelemmel karöltve. A nagy problémám, hogy Richard Dreyfuss mit keres egy ilyen filmben? Nem valószínű, hogy a pénz fogyott volna el, szakmai indokokat pedig nem tudnék elképzelni, ami emellett szólhatott.

Eddig 12 milliót hozott világszerte (imdb: 5.9/10, rottentomatoes: 11%!!), természetesen dollárban, ami előrevetíti (a trailer ismeretében pláne), hogy nem egy egetverő alkotással van dolgunk, de lehet, az egyszernézős kategóriába sem férne be.

 

 


Pandora szelencéje:

Egy igazi európai csemege, egy török-francia-német-belga alkotás a heti bemutatók között, mely egy idős néni ápolását ellátni igyekvő család újbóli egymásra találását követi végig.

A film imdb-n 7.6-on áll.

 

 


Pokolba taszítva:

Sam Raimi kisebb szünetet iktatott be a Pókember-filmjeibe. Ezen felbuzdulva visszatért a jó öreg kaptafájához, a kis költségvetésű függetlenfilmes horrorokhoz. És ne feledjük el, ebbéli társalkotójához, testvéréhez, Ivan Raimihoz.

A filmben egy banki alkalmazott (Alison Lohman) evilági kálváriája miatt keveredik bele pokolbéli kalandokba. Egy visszautasított hitelhaladék okán megátkozzák, és csak pár napja maradt, hogy a pokol magával ne ragadja.

A családi vállalkozás újfent jól sült el, a 30 milliós film eddig 74 milliót hozott, imdb-n 7.8-on áll a 10-es skálán, rottentomatoes-on 92 %!!. Ezeket figyelembe véve, irány a mozi, rettegjünk egy kicsit egy korszakos tehetség legújabb munkáját látva.

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr951304964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása