Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

Zombieland

2009.11.22. 15:30 bazsa88

 2009 végén, amikor mindenki a 2012-es világvégét és James Cameron Avatarját várja a karácsonyi és szilveszteri ünneplések előtt nem unatkozhatunk, ugyanis egy remek kis filmet nézhetünk meg Zombieland cím alatt a mozikban (vagy akár otthon is).

November 26.-i bemutatóval ugyanis kis országunkba is eljut a film (amit mondjuk az USA-ban már szeptember végén láthatott a közönség). Woody Harrelson jutalomjátéka mindenki számára kellemes kikapcsolódás lehet egy borús őszi estén...

Ruben Fleischer (Gumball 3000 - Rágógolyó futam 2004) direktor úrnak mindössze 23,6 millió doollárból kellett kigazdálkodnia a produkciót, ami miatt igazán nem várhattunk mondjuk egy világvége-apokalipszist, viszont a Másnaposok óta tudjuk (amelynek nem mellesleg a második részét 2011 májusára tervezik), hogy kis költségvetésű filmekből (35 millió dollár) is lehet nagy hasznot húzni (összes bevétel: 459 millió dollár!!!).

A Zombieland mintegy 6 hetes hivatalos megjelenése óta több mint 84 milliót hozott a konyhára, ami akárogy is számoljuk, több mint háromszorosa a készítési költségnek. És akkor azt még nem is említettem, hogy a köbö a fél világon még be sem mutatták!!!

A filmet leginkább a 2004-es Haláli hullák hajnalához hasonlítgatták, amely ugyancsak  a horror-vígjáték kategóriába tartozik. Ruben Fleischer, aki igazán még nem tett le semmit az asztalra (eddig) Rhet Reesezel és Paul Wernickkel kézenfogva indultak neki a filmnek, hogy durrantsanak valami szokatlant a zombifilmek készítőinek orra alá/szeme elé.

 Így fogták hát Woody Harrelsont, Jesse Eisenberget, Emma Stonet, Abigail Breslint és még egy meglepetés-sztárt, beültették őket egy kocsiba és elindították a kamerát.

Mr. Harrelson fénykorát éli ismét, hiszen a Nem vénnek való vidék kisebb szerepe után, a Transz-szibériai utazás a 2012-es szerep után, most elég volt csak magát adnia, amellyel igencsak naggyá tette Tallahassee figuráját.

Az ifjú Eisenberg (Adventureland) egy fiatal, félénk fiú (Columbus) szerepét játssza, akinek megvan a listája pontról pontra ahhoz, hogy lehet túlélni a zombikkal való találkozást. És működik is!!!

Emma Stone (A házinyuszi, Superbad) egy testvérpárt alakít Abigail Breslinnel (aki Ryan Reynolds kislánya volt a Mindenképpen, talán című filmben), akik ugyancsak a túlélésért küzdenek, ám ők nem a lista szerint próbálkoznak, hanema még ÉLETéletben maradt emberek átverésével.

Így esnek 'áldozatul' férfi főhőseink, női főhőseinknek, majd így próbálkoznak együtt a túléléssel, ki-ki a maga módszerével.

 A sztori lényegében annyi, hogy van Columbus, aki egyedül próbálja megkeresni a családját és szigorú szabályok betartása szerint látja túlélni a zombikat. Van Tallahassee, aki egyedül járja az utakat kocsijával és semmi szabály nem érdekli. Mindössze egy bizonyos sütit keres és különös élvezetet talál a zombik legkülönfélébb módon történő megölésében. Az ő útjuk fut először össze. Így már ketten járják tovább az utat. Van még Witchita és Little Rock, az átverős csajok, akiknek az útja összefut a két férfiúéval. Így már négyesben mennek tovább (kisebb-nagyobb zökkenőkkel). Aztán eljutunk a rejtélyes Hoollywoodi idegen házához, amely talán legüdébb színfoltja az egész filmnek.

 Ennél a filmnél nem kell nagy sztorira, látványra és megoldásokra gondolni. Le kell ülni elé és élvezni azt, ahogy néha Hoollywood is megtalálja azokat a szereplőket, akik pontosan azokra a szerepekre alaklmasak, amelyet el kell majd játszaniuk. Nincs kivetnivalóm egyik karakter ellen sem, mindenki tökéletesen tette a dolgát, igaz nem is volt nagy elvárás velük szemben.

Megérkeztünk a 21. századi zombikhoz, akik nem csak vonszolják szépen lassan magukat és a tömeggel győzik le az embert, hanem egyedül is képesek akár utánunk futva is! Továbbá megtudhatjuk azokat a dolgokat is, amelyek talán majd segíthetnek nekünk a túlélésben, ha egyszer majd mi is olyan helyzetekbe kerülünk, mint főhőseink, ha esteleg egyszer valamikor Zombieland felé vesszük véletlenül az irányt....

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr391543893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása