Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

82. Oscar-gála, díjazottak

2010.03.08. 06:10 Lombos Péter

Kezdőírásunk után jöjjön lentebb a lényeg.

 Egy közepesen sikeres gálán vagyunk túl, amit ugyan fel szándékozta pörgetni azzal, hogy kilőtték a köszönöm-szekciót a díjak átvételekor, de a sok reklámmal épphogy unalmasabbnak tűnt az egy-egy díj között eltelt idő. Házigazdaként olykor élvezetes és kiemelkedő volt a Baldwin-Martin páros, azonban néha soknak tűntek a színpadon. Több kisebb blokk is helyet kapott a műsorban, először John Hughes-ra emlékeztek filmjeinek sztárjai (Molly Ringwald, Macaulay Culkin, Matthew Broderick), főleg a Meglógtam a Ferrarival és a Reszkessetek betörők kapcsán. Másik hasonló blokk volt a Kristin Stewart és Taylor Lautner által felkoferált horror-blokk, melyben az Akadémia által díjazott filmekből láthattunk képes összeállítást. 3. blokk volt az "Emlékezzünk azokra, akiket elvesztettünk a közelmúltban" szekció, melyet Demi Moore vezetett fel, s melyben olyan nevek bukkantak fel, mint David Carradine, Karl Malden, Natascha Richardson.

Idén is akadt egy-két emlékezetes felkonferálás, Ben Stiller na'vi maszkja és Tyler Perry életerős önkritikája emlékezetes pillanatokat jelentettek.

A tavalyi évben a színészeket mutatta be öt régebbi díjazott, idén a 10 filmet mutatta be egy-egy színész. Sorrendben Ryan Reynolds a The Blind Side-ról, Chris Pine a District 9-ról, Samuel L. Jackson a Fel-t, Jeff Bridges az A Serious Man-t, Colin Firth az Egy lányról-t, Charlize Theron a Precious-t, John Travolta a Becstelen brigantyk-at, Jason Bateman az Egek urát, Keanu Reeves A bombák földjét, Kathy Bates az Avatart.

A díjazottak közül a legtöbbet A bombák földjén vitt haza, szám szerint 6-ot, hangvágás és keverés, vágás, eredeti forgatókönyv, valamint az igazi koronát jelentő két kategóriában is győzedelmeskedett, a rendező és film terén. A nagy ellenfél Avatar csak három kategóriában győzedelmeskedett, vizuális effektek, operatőr és látványterv kategóriában termett babér. A másik underdog-dráma, a Precious 2 díjat vihet haza (női mellékszereplő és adaptált forgatókönyv), csakúgy, mint a Fel (animációs film és filmzene) és a Crazy Heart (férfi főszereplő és betétdal).

 

Díjazottak és a jelöltlisták 

Legjobb film

Legjobb rendező

Legjobb női főszereplő

Legjobb férfi főszereplő 

Legjobb idegen nyelvű film 

Legjobb vágás

Legjobb dokumentumfilm

Legjobb vizuális effektek

Legjobb filmzene

Legjobb operatőr

Legjobb hangkeverés

Legjobb hangvágás

Legjobb kosztüm

Legjobb látványterv

Legjobb női mellékszereplő

Legjobb adaptált forgatókönyv

Legjobb smink

Legjobb rövidfilm

Legjobb rövid dokumentumfilm

Legjobb animációs rövidfilm

Legjobb eredeti forgatókönyv

Legjobb betétdal

Legjobb animációs film

Legjobb férfi mellékszereplő

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr331817990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása