Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

Ilyen az élet (Life As We Know It)

2010.12.22. 09:00 MagicRasta


 Szokták mondani, hogy az élet kiszámíthatatlan. Vannak olyan helyzetek, amikor az ember úgy konstatálja a történéseket, hogy: Ez van, ilyen az élet, ezt kell szeretni. Ám sokszor pont az élet kiszámíthatatlanságából adódóan kerülhetnek közel egymáshoz olyan személyek, akik amúgy abszolúte rühellik egymást és az együtt eltöltött idő alatt valami megfoghatatlan kötelék, kapocs alakul ki köztük. Filmünk főszereplőivel is ez történik, ráadásul egyikük cukrász, így ő joggal mondhatja, hogy az élet bizony nem habostorta.

 A rendezői székben Greg Berlanti foglalt helyet, akinek ez a 2. rendezése. Még 2000-ben debütált a The Broken Hearts Club: A Romantic Comedy című filmmel, s az azóta eltelt 10 év alatt producerként tevékenykedett. Mondhatjuk, hogy egy tisztes iparosmunkát tett le elénk az asztalra.

 A történet szerint adott nekünk a két független, egyedülálló főszereplőnk, Holly és Eric. Mindketten ambiciózusak, Hollynak egy jól menő kis étterme van, míg Eric kosárlabdameccseken felügyeli és rendezi a mérkőzéseket a vágószobában. Imádja a motorját és a nőket. Első randijuk igencsak balul sült el és azóta utálják egymást. Mondhatni, hogy ebben az egy dologban értenek egyet. Legjobb barátaik egybekelnek és hamarosan megszületik gyermekük, Sophie. Így Hollynak és Ericnek folyamatosan el kell viselni egymás társaságát. Utálatuk mellett a másik közös vonásuk a Sophie iránt érzett felhőtlen szeretet. Egy szerencsétlen autóbaleset következtében Sophie szülei, Holly és Eric legjobb barátai, Alison és Peter életüket vesztik. Végrendeletük értelmében főszereplőinket nevezik ki Sophie gyámjává. Peterék házába költöznek a kis csöppséggel és rádöbbennek, hogy saját ambíciójukat félre kell tenni és együtt kell működniük egymással annak érdekében, hogy a kislánynak a lehető legmegfelelőbb és legélhetőbb környezetet biztosítsák. Az összeszokás pedig nem problémamentes. A film a screwball comedy jellemzőit magáévá teszi, így adott a film elején egymást gyülölő páros, akik a filmben átélt közös kalandok, események hatására a a mű végére egymásba szeretnek.

 A karakterek igen jól fel vannak építve, motiváltak, változáson mennek keresztül, a film mégis halad a megszokott A pontból a B pont felé a linearitás mezsgyéjén és mivel egy romantikus komédiáról van szó, így a film vége is gyakorlatilag borítékolható. Azonban az alkotás a kezdetétől a végéig leköti a nézőt, néhány jelenet igencsak betalálhat rekeszizmainknak, s habár tudjuk, hogy egy „rom-kom”-mal van dolgunk, mégis, a film eleji tragédia egy komoly hangvételt kölcsönöz az amúgy vicces műnek sajátos hangulati cukormázzal beszórva ezzel az egész alkotást.

 A főszerepet játszó színészek számomra kellően megállták a helyüket a filmben. Katherine Heigl (A Grace klinika, Felkoppintva, Bérgyilkosék) remekel Holly szerepében. Szinkronhangja, Mezei Kitty is remek választásnak bizonyult. Az Ericet alakító Josh Duhamel (Transformers filmek, Minden kút Rómába vezet) is jól hozza az öntelt, kissé nagyképű és nőcsábász figurát, bár Zámbori Soma szerintem nem a legtökéletesebb választás volt magyar hangja számára.

 Így az év végére egy igen szórakoztató és kellemes filmet sikerült összehozni a Warner Bros.-nak és a Village Roadshow Pictures-nek, ami garantált kikapcsolódást jelent a felnőtt nézőközönségnek, különösen a pároknak, véleményem szerint. Érdemes megnézni, hiszen láthatjuk a saját szemünkkel, hogy a filmkészítők szerint sem problémamentes a gyermeknevelés, valamint egymás társaságának elviselése. A kakis pelenka kicserélésén és a gyerek tisztába tételén pedig ne vesszünk össze, mégha gyermekünk kedvenc baseball sapkánkba is üríti az „ajándékcsomagot”.

6,5/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr342531653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása