Facebook

Twitter

Segítőink

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Feedek

2011 a mozikban

2011.01.09. 10:00 Lombos Péter

A Nextmovie oldalának szerzője kigyűjtötte a listát, melyik hónapban mire lesz érdemes figyelni. Ugye amerikai filmbemutatókról van szó, de sokat világpremierben láthatunk itthon is. Az oldalon található egy másik lista is, mely az 50 általuk leginkább várt filmeket sorolja 

A januárt Michel Gondry rendezésében a Zöld darázs nyitja meg (14. kint, itthon 13.), majd 16-án a Golden Globe-díjátadóval lesz teljes a hét. Január 20-án kezdődik a legnépszerűbb függetlenfilmes megmérettetés, a Sundance Filmfesztivál. A januárt 25-én zárjuk, amikor az Akadémia bejelenti az Oscar-jelöltek listáját.

Februárra jön A negyedik című, "Heroes az űrből"-stílusú film (itthon 17., kint 18.), majd 27-én az év legnépszerűbb díjátadója, az Oscar-szobrocska kiosztása várja a kíváncsiakat világszerte.

Márciusra egy érdemi bemutatót tartanak kiemelésre alkalmasnak, a Paul című UFO-főszereplős film hónap 18-án kerül a tengerentúli mozikba.

Április hónapra két filmbemutatót vár a szerző, a Sikoly 4 15-ei bemutatója esetében nagy kérdés, hogy felesleges folytatást kapunk-e, míg a Halálos iramban: Ötödik sebesség 29-én dübörög a mozikba (nálunk csak május 5), ha megismétlik a negyedik rész sikereit, jó filmmel lehet dolgunk.

Májusra már beindul a blockbuster-szezon, 6-án jön a Kenneth Branagh rendezésében elkészült Thor-film (nálunk Vasember-módra egy héttel hamarabb, április 28.), a Valhalla istenei szélesvászonra szaladnak - gazdagítva a Marvel filmes univerzumát. Ezt követi 11-én a legnépszerűbb európai filmfesztivál, melynek szokás szerint Cannes városa ad otthon. 20-án (itthon 19-én) jön Jack Sparrow önálló kalandja, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című film 3D-ben, egy hétre rá, 26-ától pedig a felnőtt vígjátékok legsikeresebb képviselőjének folytatása, a Másnaposok 2 kerül bemutatásra.

Ha június, akkor első körben a 3-ai bemutatásra váró X-Men: First Class az első említésre érdemes film, mely a nagysikerű mutáns-trilógia előzményeként értelmezhető. Ezt követően 5-én a fiatalok körében népszerű díjátadó, az MTV Movie Awards kerül megrendezésre. Hónap közepére, 17-én érkezik meg a mozikba egy másik zöld szereplő, a DC karakterének első élőszereplős változata, a Zöld Lámpás. A hónapot pedig a gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek számára kellemes befejezést tartogat, 24-én mutatják be a Verdák 2-t, melyet kis hazánkban csak júlus 28-án mutatják be.

Július havára több súlyos bemutató között élesedik a harc. Rögtön 1-jén (nálunk egy nappal korábban, jún. 30-án) a Transformers: Dark Side of the Moon érkezik 3D-ben. Ezt követően rögtön igazi filmbemutató-harcot láthatunk, 15-én a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész érkezik (már 3D-jelenetekkel), míg ellenfele a kevésbé akciódúsabb kategóriából kerül ki, de még inkább a gyerekeknek célozva, hiszen amiről szó van, az a Micimackó, amit már régóta várnak a Walt Disney-től (nálunk már 7-én bemutatják). 21-én indul a talán legnagyobb geek-érdeklődésre számot tartó találkozó, a Comic Con. Ezt megünneplendő, rögtön másnap, 22-én (nálunk augusztus 4-től) kerül mozikba az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című képregényfilm az emblematikus tengerentúli hősről. A talán legforgalmasabb hónapot 29-ei bemutatójával a Vasember-rendező Jon Favreau új filmje, a Cowboyok és űrlények zárja, mely nálunk csak augusztus 25-én kerül a mozikba.

Az augusztusi hónapnak csak az elejét és a végét emelik ki, 3-án jön a Hupikék törpikék 3D, élőszereplős változat CGI-törpökkel, melyre nekünk augusztus 25-éig kell várni, vagyis a Cowboyokkal egy héten hoznák be. A hónapot pedig a Velencei Filmfesztivál zárja, melyet 31-én nyitnak meg.

Szeptemberre csak egy bemutatót emeltek (eddig) ki, a Gattaca és a Fegyvernepper rendezője, Andrew Niccol új filmje, a Now érdemelte ki előzetesen a figyelmet

Október hónap mozis kínálata megszólítani szándékozik a táncoslábúakat, jön az 1984-es kultfilm, a Gumiláb folytatása, 14-től a mozikban a Footloose. Ezt követően a bődületes anyagi sikert jelentő horror folytatása várja a borzongani vágyókat: 21-én mutatják be a Paranormal Activity 3-at. 

Meglepő, hogy novemberre tették a Shrek-filmek legszimpatikusabb karaktere, Csizmás Kandúr saját filmjét, 4-én jön a Puss in Boots címen futó alkotás. 18-án érkezik a vámpírrajongók leginkább várt alkotása, az Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész, szinte napra pontosan egy évre rá pedig, 2012. november. 16-án pedig jön a záró epizód.

December havát 13-án a Golden Globe-jelöltek listája nyitja, majd 16-án Guy Ritchie új erőre kapásának következő bizonyítéka, a londoni magánnyomozó és hűséges társa történetének újabb filmje, a Sherlock Holmes 2 kerül bemutatásra. Karácsony előtt jön egy nagysikerű európai film remake-je, melyet Fincher vitt vászonra: A tetovált lány 21-étől a kinti mozikban. Az évet pedig Steven Spielberg régóta dédelgetett filmes gyermeke, a Tintin kalandjai: Az unikornis titka című motion capture animáció zárja.

 

A teljes lista ide kattinva tekinhető meg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myopinion.blog.hu/api/trackback/id/tr172571090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.09. 19:13:23

Szval idén is lesz miért moziba be menni...

Lombos Péter · http://prolihisztor.postr.hu 2011.01.09. 22:17:12

@doggfather: pedig már te is kezdtél aggódni, hogy meghalt a film, nem?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.10. 09:28:53

@eLPé: Azt azért nem, de mélyrepülés azért volt egy két évig, és még nem biztos, hogy rendes felszálló ágban lenne...
süti beállítások módosítása